top of page

Duon pelaajat Tsekin Prague Games turnaukseen

1. heinäk. 2024

Prague Games jättiturnaus Tsekissä
Duon Pelaajat Prague Games turnaukseen

Duo Jämsän pelaajat Atte Vilenius, Akseli Virtanen, Samuli Ilmonen ja Joel Ilmonen osallistuvat heinäkuussa pelattavaan salibandyn Prague Games turnaukseen Tsekin Prahassa. Hieman eksoottisemman pelikokemuksen tästä tekee se, että pojat liittyvät Florbal Ustin joukkueeseen, eli joukkueen muut pelaajat tulevat Tsekistä.


Täysin tuntemattomaan joukkueeseen Duon pelaajat eivät kuitenkaan mene. Florbal Usti toimi kevään UJEP Challenge Cup- turnauksen isäntänä ja joukkueessa pelaa samoja pelaajia, jotka pelasivat Duon joukkuetta vastaan tuossa turnauksessa. Turnaus uudessa joukkueessa, uudella pelisysteemillä ja uudella kielellä tarjoaa kuitenkin pelaajille unohtumattomia kokemuksia ja kehittää valmiuksia sopeutua monenlaisiin joukkueisiin ja tilanteisiin myös tulevaisuudessa.


Kuinka Duon pojat sitten päätyivät osaksi Florbal Ustin rosteria ?


Kevään Tsekin turnausmatkan yhteydessä Duon ja Ustin valmennuksen välisissä keskusteluissa Ustin valmentaja Karel Klima esitti ajatuksen yhteisen joukkueen muodostamisesta kesän turnaukseen. Duo pelaajien keskuudessa ajatus herätti kiinnostusta ja näin saatiin reissuun mukaan neljä pelaajaa. Enemmänkin kiinnostusta olisi ollut, mutta kaikille pelipaikoille ei valitettavasti voitu ottaa pelaajia tähän turnaukseen.


Mikä on Prague Games ?


Prague Games on vuosittain Prahassa järjestettävä jättikokoinen salibandyn junioriturnaus. Tänä vuonna turnaukseen, joka pelataan 10-13.7 on ilmoittautunut peräti 332 joukkuetta 13 maasta. Ustin joukkue pelaa P16 ikäluokassa, jossa on 43 joukkuetta. Pelihalleja eri puolilla Prahaa on 20 kappaletta. Neljän päivän aikana otteluita kertyy lähes 1000 kappaletta. Pelaajia turnauksessa on n. 6000.


Suomesta turnaukseen osallistuu 8 joukkuetta. P16 ikäluokkaan osallistuvat SB Vaasa, Eräviikingit, sekä SC Urbans. Ustin alkulohkossa (Lohko B) on viisi joukkuetta, jotka tulevat Tsekeistä (3), Ruotsista (1) ja Itävallasta(1). Duon pelaajilla on siis aitiopaikka saada tuntumaa eri maiden salibandyn pelitavoista ja taktiikoista.


Lisätietoa turnauksesta löytyy turnaus sivuilta, joilta löytyy myöskin kattava tulospalvelu. Sivusto löytyy osoitteesta www.praguegames.cz/en

bottom of page