top of page

Duo Jämsä ja Kikka-74 yhdistivät voimansa

29. toukok. 2024

Miesten edustus 4.divisioonaan

Duo Jämsä ja Kikka-74 yhdistivät voimansa


Jämsänjokilaaksolaiset salibandyseurat Duo Jämsä ja Kikka -74 yhdistivät voimansa. Käytännössä Kikan miesten edustusjoukkue siirtyy Duon väreihin ja pelaa tulevalla kaudella nelosdivaria nimellä Duo edustus. Voimien yhdistymisen taustalla on yhteinen tahto kehittää jämsänjokilaaksolaista salibandytoimintaa.


Jämsän Seutu / Susanna Tikkanen teki mainion jutun aiheesta. Lue se tästä artikkelista.Ari Vilenius (vas.) ja Mika Juvakka
Jämsän Seutu 21.5.2024

JÄMSÄLÄISET SALIBANDYSEURAT Duo Jämsä ja Kikka -74 yhdistävät voimansa. Käytännössä Kikan miesten edustusjoukkue siirtyy Duon väreihin ja pelaa tulevalla kaudella nelosdivaria nimellä Duo edustus. Junnutoimintaa tai naisten joukkuetta Kikalla ei ole viime vuosina ollut.


Seurojen yhdistäminen on ollut keskusteluissa ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten. Kikan puheenjohtaja ja sen kantaviin voimiin alusta saakka lukeutunut Mika Juvakka myöntää, että tuolloin seura tuntui vielä liian rakkaalta haudattavaksi.


”Kun on nähnyt Duon kehityksen ja miten hyvä systeemi seuralla on, alkoi tuntua järkevältä laittaa kaikki yhden nimen alle. Kikkaakaan ei ole haudattu, sillä seura palaa pöytälaatikkoon, josta se vuonna 1997 salibandytoimintaa varten kaivettiin esille”, Juvakka sanoo.


Nuorten pelaajapolku virtaviivaistuu


Sekä Juvakka että Duon puheenjohtaja Ari Vilenius näkevät, että yhdessä seurassa toimiminen selkeyttää ja virtaviivaistaa paikkakunnan salibandytoimintaa. Se helpottaa myös nuorten pelaajien pelaajapolkua, kun omassa seurassa on mahdollista pelata jatkossa myös aikuisten sarjassa ilman seurojen välistä siirtobyrokratiaa.


Duolla ja jyväskyläläisellä liigaseura Happeella on tulevalla kaudella yhteisjoukkue P17-ikäluokan SM-sarjassa. Samassa ikäluokassa on Jämsässä lisäksi oma aluesarjajoukkue, joka tavallaan toimii SM-sarjajoukkueen farmina. Vileniuksen mukaan useampikin SM-sarjaa pelaava jämsäläinen lukeutuu maakunnan huippupelaajiin omassa ikäluokassaan.


”Meillä on iso rinki peliaikaa tarvitsevia pelaajia, joita pystytään peluuttamaan hyvätasoisessa sarjassa ja joukkueessa. He pystyvät mennen tullen pelaamaan myös miesten nelosessa, taso on sen verran kova”, Vilenius sanoo.


Vilenius uskoo, että nuorten kirittäjien mukaan tulo miesten joukkueeseen saattaa omalta osaltaan sytyttää kokeneempaa kaartia aivan uuteen iskuun. Juvakka on samoilla linjoilla.


300 jäsenen raja rikki ehkä jo tulevalla kaudella


Duon riveissä on tällä hetkellä noin 180 junnua ja satakunta toiminnan pyörittämiseen enemmän tai vähemmän osallistuvaa aikuista.


”Kikan kanssa yhdistymisen myötä olemme jäsenmäärässä aika lähellä 300 rajan ylittymistä ensi kaudella. Jotenkin uskon vielä kasvuunkin”, Vilenius sanoo.


Yli 25 vuotta jämsäläisen salibandyn ytimessä ollut Juvakka arvioi, että laji on Jämsässä nyt parhaassa nosteessa koskaan. Hän uskoo, että seurojen toiminnan yhdistyminen tuo lajille lisää positiivista sykettä.

”Kun Kikan lisäksi myös Jyry pelasi aikoinaan salibandya, siinä oli oma huumansa ja aikuisille harrastajille se oli kuuminta aikaa. Duo on kuitenkin tuonut nosteen junioripuolelle”, Juvakka kehuu.bottom of page